Japonya'da 680 balina öldürüldü

Japonya'daki geleneksel balina avında, bu yıl 680 balina avlandı. Hayvan hakları savunucularının çabalarıyla bu sayının planlanandan düşük olduğu belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.04.2009 - 11:36

Japonya Balıkçılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada, hayvan haklarını savunan derneklerin çabaları sonucu, bu sayının planlanandan düşük olduğu belirtildi.

Ülkede, yaşatılması gereken kültürel bir gelenek olarak görülen balina avı kapsamında, bu yıl 935 balinanın öldürülmesinin planlandığı, ancak beş aylık av süresince 679 gri balina ve 1 fin balinasının öldürüldüğü bildirildi.

Balina avına çıkan 6 gemilik filodaki bazı gemilerin, hava muhalefeti ve "Sea Shepherd Conservation Society" adlı av karşıtı çevreci derneğe ait geminin, filodaki Japon gemilerinden birinin küpeştesine çarpması sonucu erken döndüğü kaydedildi.

Japonya, 1986 yılında çıkarılan küresel moratoryuma tabi olmasının ardından ticari balina avcılığını resmen durdurmuş, ancak bir sonraki yıl bilimsel araştırma adı altında yeniden başlatmıştı.

Balina eti, ülkedeki bazı süpermarketlerde ve restoranlarda bulunabiliyor.

Merkezi ABD'de bulunan Sea Shepherd Conservation Society, şiddet içerikli eylemleriyle tanınıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız