Ofiste Uzak Durmanız Gereken 4 Karakter

Haberler 15.07.2012 - 00:23

Merhaba Sayın Beyaz yakalı.

Ofis dediğimiz yer, zaman zaman eğlenceli olabilse de genellikle sıkıcı, arada bir de toplama kampı gibi gelen bir mekan. Peki neden böyle? Çünkü her ofiste şu güzel ortamın canına okuyan, gününüzü zehir eden, enerjinizi adeta bir kara delik gibi emen belli başlı tipler var. Bu yazımızda bunlardan bir kaçını inceleyeceğiz ki gördüğünüzde siz de tanıyın, becerebiliyorsanız arkanıza bile bakmadan kaçın, beceremiyorsanız ölü taklidi yapın, tehlikenin geçmesini bekleyin. İşte o tipler:

1 - Yaz-Kış ofiste şal takan kadın

Sanırsın Cumartesi gecesi boğaz kenarında afili bir restorandayız da garsonlar bir kibarlık yapıp şal dağıtmışlar, bu kadın da çok beğenmiş, üşüdüm ayağına almış sırtına. Hayır sayın beyaz yakalı. Karşında gece hayatının Merve'si Ceren'i değil ofisin en büyük enerji emicisi duruyor. Kışın 7/24 üşüyen bu ofis hanımı bacaklarına örttüğü şalıyla ofisi adeta bir huzurevine çeviriyor. Nasıl oluyorsa mevsim kıştan bahara dönünce o şal ayaklardan, bacaklardan eve değil bele, sırta, omuza yürüyor. Size açık açık söylüyoruz: Yaz-Kış demeden şalıyla gezen bir kadını gülerken görmeniz mümkün değil sayın beyaz yakalı. O yüzden şala sarılarak gezen ofis çalışanlarının 2 metre yakınına dahi yaklaşmıyoruz. Mail atarsa okumamış gibi yapıyoruz. Telefonlarına çıkmıyoruz. Adını bile anmıyoruz…

2- Sürekli telefonla konuşan adam

İşte ofisin diğer kara deliği. Bu adamın eşi dostu akrabası hiç bitmez sayın beyaz yakalı. Bütün gün kah oturduğu yerde, kah ofis koridorlarında, kah sigara odasında şarjı 24 gün giden telefonuyla konuşur da konuşur. Çocuğunun okulundan öğretmenine, market alışverişinden yeni alacağı arabasına, kredi ödemelerinden hafta sonu planlarına kadar hayatının her bir ayrıntısına maruz kaldığınız bu adama yapabileceğiniz hiç bir şey yok sayın beyaz yakalı. Eğer işte son gününüzse ya da tam teşekküllü bir devlet hastanesinden “akli dengesi yerinde değildir” raporunuz varsa telefonunu alıp yere atın ve üzerinde tepinerek hem kendinizin hem de bütün bir ofisin yüreğini soğutun. Öyle bir durum yoksa kulağınıza en temizinden bir çift silikon kulaklık alın ve sessizce uzaklaşın.

3- "Şikayetim Var" adamı

Bu adamın en iyi yaptığı şey sabahtan akşama kadar şirket hakkında ileri geri konuşmak ve A dan Z ye her şeyden şikayet etmek. Servisinden yemeğine, terfisinden mesaisine bir iş yeriyle ilgili aklınıza ne gelirse.. Başlarda belki keyif aldığınız, “konuş lan helal olsun” dediğiniz bu durum belli bir süre sonra sizi baymaya hatta inanamayacaksınız şirket hakkında "abi bence o kadar da kötü değil ya" gibisinden güzel güzel konuşmalar yaptırmaya kadar gider. Bu tipi gördüğünüzde yapabileceğiniz en iyi şey üste çıkmak. O bir mi şikayet ediyor, siz on edin. Abartabildiğiniz yere kadar abartın, ona “yok artık o kadar da değil” dedirtin. Bırakın, dinsizin hakkından imansız gelsin.

4- Jilet gibi adam/Full makyajlı kadın

Çarşamba sabahı zorlukla işe gelmişsiniz. Saç baş birbirine girmiş. Akşamdan kalmasınız ve göz altı torbalarınızla yuvasından yeni çıkmış bir rakunu andırıyorsunuz. Serviste salyalarınız aka aka uyuduğunuz için yanağınızı silmekle meşgulsünüz. Karşınızda da ütülü gömlekli, lacileri çekmiş bir abi. Ayakkabısına bak saçlarını tara. Herifçioğlu bu şekilde sabahın köründe karşınıza dikilmiş ve yılsonu bilançolarını soruyor. Ya da siz çarşamba pazarından hallice çantanızın içinde makyaj temizlemek için bi pamuk bi bir şeyler ararken başka bir abla döpiyesi çekmiş, saçlar fönlü makyaj desen full+full.. Evet sayın beyaz yakalı... Daha fazla anlatamayacağız zira bizim de içimiz daraldı. Bunlar -çok özür dilerim- bir çeşit uzaylı bile olabilirler. Bu insanları daha fazla düşünüp o güzel canımızı sıkmıyoruz. Giyin siz yine o az buruşuk gömleği.. giyin giyin.. Hem kimseyi sürekli güzel giyiniyor, iş yerine bakımlı geliyor diye terfi ettirmezler… Değil mi?... Ettirirler mi? Hadi ya?!... Bi’ saniye bekleyebilir misiniz, bizim genel koordinatörle bir şey konuşup geliyorum hemen...

Detaylı bilgi için tıklayın

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız