Pulitzer ödüllü yazar Frank McCourt öldü

The New York Times gazetesi, Pulitzer ödüllü İrlandalı yazarın, bir tür deri kanseri olan melanoma bağlı olarak gelişen menenjit hastalığına yenik düştüğünü ve 78 yaşında öldüğünü belirtti.

Haberler 17.07.2009 - 15:33

ABD'de doğan ancak 1930'lardaki ekonomik buhran nedeniyle ailesiyle birlikte İrlanda'ya geri dönmek zorunda kalan 7 kardeşin en küçüğü Mccourt, 1997'de Angela'nın Külleri ile Pulitzer ödülüne layık görülmüştü.

Birçok dile çevrilen ve dünya genelinde milyonlarca kopyası satılan roman daha sonra beyaz perdeye de uyarlanmıştı.

Hayatının büyük bölümünü zorluklarla geçiren ve kıtlık sonucu 3 kardeşini kaybeden Mccourt, ünlü romanında da İrlanda'nın kenar mahallelerindeki yoksulluk, açlık ve alkolizmi anlatıyordu.

İrlanda'da 13 yaşında okulu terkeden McCourt, 19 yaşında ABD'ye dönmüş ve ilkokul öğretmenliği eğitimi almadan önce bir otelde çalışmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız