15 yaşındaki çocuğa müebbet

İngiltere'de 15 yaşındaki çocuğa müebbet hapis cezası verildi. "Teröre teşvik" suçundan hüküm giyen çocuk ıslahevine gönderilecek.

Haberler NTV Haber 02.10.2015 - 15:56

İngiltere'de 15 yaşındaki çocuk, Avustralya'daki bir kişiyi Anzak anmaları sırasında bir polisi başını keserek öldürmeye teşvik etmekten suçlu bulundu.

Adı açıklanmayan çocuk müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç "teröre teşvik" suçundan hüküm giyen çocuğun ıslahevine gönderileceğini açıkladı.

Duruşmada İngiltere'nin Blackburn kentinde yaşayan çocuğun, Avustralya'da cihatçı olduğundan şüphelenilen bir kişiye binlerce mesaj gönderdiği ve katliam yapmasını istediği ifade edildi.

15 yaşındaki çocuğun "terör suçundan" hüküm giyen en genç İngiltere vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.

Avustralya'da her yıl 25 Nisan'da Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden Anzak askerlerini anmak için törenler düzenleniyor. Bu yılki törenlerde savaşın 100'üncü yılı anılmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız