Eroğlu bugün Ankara'da

Kıbrıs müzakerelerinde gerçekleşecek hızlandırılmış 6 toplantı öncesinde, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu Ankara'ya geliyor.

Haberler NTV Haber 24.12.2009 - 09:58

Kıbrıs çözüm müzakerelerinde, Ocak ayında başlayacak hızlandırılmış 6 toplantı öncesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Derviş Eroğlu Ankara'ya geliyor.

Davetin, Cumhurbaşkanı Talat'a da yapıldığı öğrenildi. Ancak Talat, "3 hafta önce Ankara'da olduğunu" belirterek, ziyarete gerek olmadığını Ankara'ya iletti.

Başbakan Erdoğan'la Eroğlu arasında bugün yapılacak görüşmede, 3 hafta önce Talat'ın da katıldığı toplantıda sunulan Türk Dışişleri'nin hazırladığı açılım paketi konuşulacak.

Başbakan Eroğlu, paketteki bazı noktalara karşı çıkmıştı. Eroğlu, kurulması hedeflenen yeni devlette, başkan ve yardımcısının seçiminde Rumların Türklere, Türklerin de Rumlara yüzde 20 oranında etkisi olacak çapraz oy sistemine itiraz ediyor.

Eroğlu Talat'ı, hükümetin görüşünü almadan müzakereleri yürütmekle eleştiriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız