Hindistan'da 'Müslümanlar Hindularla evlenmesin' protestosu

Hindistan'da yüzlerce kişi, Müslümanların Hindu kadınlarla evlenmesini protesto ederek din değiştirme karşıtı yasalar getirilmesini istedi.

Haberler Anadolu Ajansı 30.01.2023 - 14:49

NDTV'nin haberine göre protestocular, Müslüman erkeklerin Hindu kadınları evlilik yoluyla din değiştirmeye ikna ettikleri iddiasıyla gösteri düzenledi.

Sağcı grupların aktivistleri, Mumbai'deki mitingde Müslüman-Hindu evliliklerine karşı slogan atarak din değiştirme karşıtı yasalar getirilmesini istedi ve din adına toprak gasbının durdurulmasını talep etti.

Hindu sağcı örgütlerin çatı topluluğu Sakal Hindu Samaj tarafından düzenlenen gösteriye Müslümanlara karşı dini nefreti körüklemekle suçlanan Hindu milliyetçi gruplardan Rashtriya Swayamsevak Sangh ve Dünya Hindu Konseyi gibi örgütlerin liderleri ve üyeleri katıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız