Ölü sayısı 250'yi geçti

Deprem afetinin 10 ay ardından hala binlerce kişinin çadırlarda yaşadığı Haiti'de, kolera salgını yüzünden 253 kişi yaşamını yitirdi.

Haberler 22.10.2010 - 09:38

Haiti'de kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 253'e yükseldi.

Yetkililer, ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede ortaya çıkan kolera vakalarının başkent Port-au-Prince'e de ulaştığını, 5 vaka tespit edildiğini belirterek, hastalığın burada da yayılmaması için gerekli önlemleri aldıklarını kaydettiler.

Önceki açıklamalarında ölü sayısını 208 olarak açıklayan yetkililer, 194'ü kuzeydeki Artibonite bölgesinde olmak üzere diğer koleradan ölüm vakalarının kuzey ve orta kesimlerdeki 14 bölgede görüldüğünü bildirmişlerdi. Yaklaşık 3 bin kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirtilmişti.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün İspanya birimi de koşulların çok kötü olduğu ülkede, enfeksiyona yakalananları hastalıktan kurtarmak için Saint Marc kentinde bir sahra hastanesi kurdu.

Karayipler bölgesinde yüz yıldır ilk kez kolera bu denli büyük oranda ölümlere yol açıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız