Yeni belgeler ortaya çıktı: Leonardo da Vinci Çerkes miydi?

Rönesans döneminin dâhisi olarak kabul gören ressam, heykeltıraş, mimar, bilim insanı, mucit gibi birçok niteliğe sahip olan Leonardo da Vinci’nin kimliğine ilişkin yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Da Vinci, anne tarafından Çerkes olabilir.

Haberler NTV 15.03.2023 - 16:10

Esma Çakır-NTV

Leonardo Da Vinci Çerkes miydi? Floransa’da gün ışığına çıkarılan yeni belgeler, Rönesans dehası Leonardo da Vinci’nin annesine ilişkin ilginç detayları gözler önüne serdi.

Belgeler Da Vinci'nin annesi Katerina'nın Çerkes olduğunu öne sürüyor.

İlk kez ortaya atılan bu iddia Da Vinci uzmanı İtalyan araştırmacı Karlo Veççe'ye ait. Veççe bu kanıya 10 yıllık araştırmalarının sonucunda ulaştığını söylüyor.

İtalyan araştırmacı tezini, Floransa Devlet Arşivleri’nden köle Caterina’nın özgürlüğüne kavuşturulmasına ilişkin bir belgeye dayandırıyor.

Da Vinci’nin Nisan 1452’deki doğumundan altı ay sonrasına tarihlenen belge, Da Vinci’nin noter olan babası Piero tarafından imzalanmış.

Çalışmalarından yola çıkarak "Katerina'nın Gülümsemesi-Leonardo'nun annesi" adlı bir roman yazan Karlo Veççe kitapta Katerina'nın Kafkas Dağlarından başlayan yolculuğunun İtalya'ya nasıl uzandığını anlatıyor.
Veççe'nin araştırmalarına göre Katerina Kafkas Dağları’ndan kaçırıldı.

Ardından önce Don Nehri yakınlarındaki Azov’a, buradan da Karadeniz üzerinden 1439'da Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan Konstantinopolis’e götürüldü. Da Vinci'nin annesi daha sonra Venedikli tüccarlara satılarak İtalya'ya getirildi.

İtalyan araştırmacı, Leonardo'nun 10 yaşına kadar birlikte yaşadığı annesinden çok etkilendiğini söylüyor

Vecce, Da Vinci’nin, Mona Lisa tablosundaki gülümsemeyi de annesinden esinlenilerek tuvale aktarmış olabileceğini belirtiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız