Kıbrıs Rum kesiminde Eurovision krizi devam ediyor: Ortodoks Kilisesi'nden çağrı

65. Eurovision Şarkı Yarışması'na Elena Tsagkrinou tarafından seslendirilen El Diablo (Şeytan) adlı şarkıyla katılma kararına Kıbrıs Rum kesiminde tepkiler devam ediyor. Devlet televizyonuna tehdit mesajlarının yağmasının ardından açıklama yapan Ortodoks Kilisesi, şarkının geri çekilmesi çağrısında bulundu. 

Haberler 03.03.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 03.03.2021 - 14:32

  • 1
    Kıbrıs Rum kesiminin Elena Tsagkrinou tarafından seslendirilen El Diablo (Şeytan) adlı şarkıyla katılma kararı sonrası tepkiler devam ediyor. Ortodoks Kilisesi ile devlet yayıncısı CyBC arasında şarkı krizi yaşanıyor.

  • 2
    Kilise, yarışmada Elena Tsagrinou tarafından söylenecek "El Diablo" isimli şarkının geri çekilmesini istedi.

  • 3
    Şarkı sözlerinin şeytana teslim olmayı teşvik ettiğini ifade eden kilise, CyBC'den "El Diablo" yerine kültürün ve geleneklerin ifade edildiği başka bir şarkı tercih edilmesi talebinde bulundu.


  • 4
    Kilise mecazi anlamını reddetikleri şarkının "Yunan ve Ortodoks geleneklere aykırı" olduğunu savundu.


  • 5
    CyBC Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Frangos ise yaptığı açıklamada, şarkının geri çekilmeyeceğini ve niyetlerinin dini duyguları aşağılamak olmadığını söyledi.


  • 6
    Frangos, şarkının bir aşk hikayesini anlattığını söyledi ve sözlerin temel mesajını daha iyi açıklamaları gerektiğini kabul etti.


  • 7
    41 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek yarışmanın 18, 20 ve 22 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanıyor.
  • 8

    Donald Trump ve Melania Trump Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gizlice corona virüs aşısı vuruldu iddiası

    Donald Trump'ın, henüz başkanlık görevini bırakmadan, pek çok siyasi lider gibi kameraların karşısına geçmek yerine Beyaz Saray'da gizlice Covid-19 aşısı olduğu iddia edildi. Donald Trump'ın, eşi Melania Trump ile aşı olmalarını gizleme nedeni, ABD basınında tartışılıyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 9

    Kim Kardashian kuaför koltuğunda uyuyakaldı

    Dört çocuk annesi Kim Kardashian, bir yandan hukuk fakültesinde okuyor bir yandan da markasının yönetimini sürdürüyor. Rap şarkıcısı eşi Kanye West ile boşanma aşamasında olan Kardashian, yorgunluğunu kuaför koltuğunda şekerleme yaparak atmaya çalıştı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 10

    Thor: Love & Thunder'dan kamera arkası görüntüler

    Süper kahraman filmi Thor: Love Thunder'ın set fotoğrafları yayınlandı. Melissa McCarthy, Matt Damon ve Luke Hemsworth, filmin setinde ilk kez görürüntülendi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 11

    Reggae yıldızı Bunny Wailer 73 yaşında hayatını kaybetti

    Efsane şarkıcı Bob Marley'in çocukluk arkadaşı olan ve bir dönem onunla birlikte çalışan reggae yıldızı Bunny Wailer, 73 yaşında hayata veda etti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 12

    2021 Altın Küre Ödülleri reytingde çakıldı

    İlk kez sanal ortamda yapılan yayınla sahiplerini bulan Altın Küre Ödülleri, bu yıl seyirci ilgisinden yoksun kaldı. Pek çok ilkle sinema tarihine geçen 78. Altın Küre Ödülleri, tüm zamanların en düşük reytingiyle de tören tarihindeki yerini aldı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 13

    Bilim-kurgu gerilimi Voyagers'tan ilk fragman

    Bilim-kurgu gerilim türündeki Voyagers filminin ilk fragmanı yayınlandı. Tye Sheridan, Lily-Rose Depp, Fionn Whitehead, Chanté Adams, Isaac Hempstead Wright, Viveik Kalra, Archie Madekwe, Quintessa Swindell, Madison Hu ve Colin Farrell'in rol aldığı filmde insan ırkının geleceği tehlikedeyken, zeka ve itaat için yetiştirilmiş bir grup genç erkek ve kadın, uzak bir gezegeni kolonileştirmek için bir keşif yolculuğuna çıkar. Ancak görevle ilgili rahatsız edici sırları ortaya çıkardıklarında, eğitimlerine meydan okurlar ve en ilkel doğalarını keşfetmeye başlarlar. Gemideki yaşam kaosa dönüşürken, korku, şehvet ve doyumsuz güç açlığı tarafından tüketilirler. Voyagers, 9 Nisan'da vizyona giriyor.

    HABER DETAY - TIKLA İZLE

  • 14

    Askıda kalan yüz yıllık kanlı aşk mektubu

    Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesi'nde sergilenen ve Antep savunmasında şehit olan Maraşlı Hüseyin’in nişanlısına yazdığı kanlı mektup ve bir tutam saçın hikayesi ziyaretçileri hüzünlendiriyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 15

    Meghan Markle'ın Madame Tussauds Müzesin'ndeki balmumu heykeline hamilelik güncellemesi geldi

    İkinci çocuğuna hamile olan Meghan Markle'ın Sidney'deki Madame Tussauds Müzesin'ndeki balmumu heykeli de hamile görünümüne büründürüldü.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 16

    Rahmi M. Koç Müzesi yeniden açıldı

    Rahmi M. Koç Müzesi, zengin koleksiyonunu sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak yeniden ziyaretçileriyle fiziki ortamda buluşturuyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 17

    Seni Çok Bekledim 6. yeni bölüm fotoğrafları

    Cuma akşamları Star'da ekrana gelen Seni Çok Bekledim dizisinin 6. bölüm fotoğrafları yayınlandı. 5 Mart Cuma günü ekrana gelecek yeni bölümde Kadir bir an evvel Selo’yu polise teslim etmek için elinden geleni yapar. İşte Seni Çok Bekledim'den yeni bölüm fotoğrafları ve konusu...

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 18

    Yunanistan'da papaz ve emniyet müdürü gözetiminde portre çizimi

    Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Osmanlı Devleti'nden bağımsızlığını kazanmasıyla sonuçlanan ayaklanmada hayatını kaybedenlerin portreleri papaz ve bölgedeki emniyet müdürü gözetiminde çizildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız