Son 10 yılda en iyi film Oscar’ını kazanan yapımlar

90. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl En İyi Film ödülünü Suyun Sesi (The Shape of Water) aldı. İşte bu yıl ve son 10 yılda “En iyi film” Oscar’larını kazanan yapımlar ve konuları...

Haberler ntv.com.tr 05.03.2018 - 13:13

  • 1

    Suyun Sesi / (90. Oscar) 2018 

    Soğuk savaş dönemi Amerika'da geçen hikayede, Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Elisa Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Elisa'yla çok yakın bir bağ kuracaktır.

  • 2

    Moonlight / (89. Oscar) 2017


    Amerikan siyahi bir çocuk olan John'un Miami'de ki uyuşturucu bataklığında ki hayatına ne zaman nasıl ne şekilde girdiğini ve aradan geçen uzun yıllardan sonra bu bataklıktan ne zaman nasıl ve ne şekilde çıktığını konu alan Moonlight filmi aşk ve sevginin insan üzerindeki tesirine değinen hikayedir.
  • 3

    Spotlight - (88. Oscar) 2016

    Altı dalda Oscar adaylığı alan film, Boston Globe gazetesinin ‘Spotlight’ adlı araştırma grubunun gerçek hikayesine dayandılarak filme uyarlandı. Başrollerinde Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Brian d’Arcy James’in yer aldığı film, Boston’daki Katolik kilisesinde gerçekleşen çocuk tacizini ele almasıyla çok ses getirdi. Tom McCarthy’nin yönettiği film, kazanması öngörülen ‘The Big Short’ filmini geride bırakarak en iyi film Oscar’ını kazandı.

  • 4

    Birdman - (87. Oscar) 2015

    Michael Keaton ve Emma Stone’un başrollerde yer aldığı, Alejandro Gonzalez Inarritu’nun yönettiği yapım; en iyi film, en iyi yönetmen dahil dört Oscar ödülü kazandı. 

  • 5

    12 Years A Slave - (86. Oscar) 2014

    Brad Pitt’in yapımcısı olduğu, Chiwetel Ejiofor’un ve bu filmle yıldızı parlayan Lupita Nyong’o’nun başrollerde yer aldığı film, ‘American Hustle’ ve ‘Gravity’ gibi filmleri geride bırakarak en iyi film seçildi. 

  • 6

    Argo - (85. Oscar) 2013

    En iyi film Oscar’ını kazanan ‘Argo’ filmi, ‘Les Miserables’ ve ‘Zero Dark Thirty’ gibi güçlü rakiplerini geride bıraktı. Ben Affleck’in başrolde yer aldığı film, yedi adaylık aldığı Oscar’da üç ödül kazandı.

  • 7

    The Artist - (84. Oscar) 2012

    Siyaz-beyaz, sessiz sinema örneği olan film, en iyi film kategorisinde Oscar kazanan türünün tek örneği oldu. Jean Dujardin’in başrolde yer aldığı film, 10 Oscar adaylığından beşini kazandı.

  • 8

    The King's Speech - (83. Oscar) 2011

    Colin Firth ve Helena Bonham Carter’ın başrolleri paylaştığı film, kekemelik sorunu olan İngiltere Kralı 6. George’un tahta çıkışını konu alıyor. Film, ‘Black Swan’ ve ‘The Social Network’ gibi güçlü yapımları geride bırakarak en iyi film seçildi.

  • 9

    The Hurt Locker - (82. Oscar) 2010

    Dokuz dalda Oscar’a aday olan ve en iyi film ile en iyi yönetmen ödülleri dahil sekiz ödül kazanan filmin başrol oyuncusu Jeremy Renner. Kathryn Bigelow, en iyi yönetmen Oscar’ını kazanan ilk kadın olarak Oscar tarihine geçti. 

  • 10

    Slumdog Millionaire - (81. Oscar) 2009

    ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasının Hint versiyonunda yarışmacı olan bir gencin hikayesini anlatan film, görüntü yönetimi ve müziğiyle hafızalara kazındı. Dev Patel ve Freida Pinto’nun başrollerde yer aldığı film, 10 dalda aday olduğu Oscar’dan sekiz ödülle döndü.

  • 11

    No Country for Old Men - (80. Oscar) 2008

    Tommy Lee Jones, Josh Brolin ve Javier Bardem’in başrollerde yer aldığı film, Cormac McCarthy’nin romanından uyarlandı. Gösterildiği 2007 yılında tüm eleştiri listelerinde en en iyi ilk 10’un arasında gösterildi.

  • 12

    The Departed - (79. Oscar) 2007

    Beş dalda Oscar’a aday olan film, en iyi film ve en iyi uyarlama senaryo ödülleri dahil toplam dört ödül kazandı. Filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Matt Damon yer alıyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız