The Matrix Reloaded'ı geçen Joker gözünü Deadpool 2'nin tahtına dikti (18 yaş sınırı olan filmler)

Gişedeki başarısıyla ekime damga vuran hatta en büyük rakibi Batman yapımlarını da geride bırakan anti-kahraman filmi Joker, gözünü yeni bir rekora dikti. Dünya genelinde 738 milyon dolar hasılata ulaşan Joker, The Matrix Reloaded'ı geçip tüm zamanların en çok izlenen 18 yaş üstü (18+) filmler listesinde Deadpool 2'nin tahtından etmeye çok yaklaştı.

Haberler 24.10.2019 - 12:39 Son Güncelleme : 24.10.2019 - 13:00

  • 1
    İngiliz yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği Batman üçlemesinin devamı niteliğindeki Joker, 18 yaş sınırlamasına rağmen tüm zamanların en iyi filmi olma yolunda ilerliyor.
  • 2
    Vizyona girdiği 4 ekim 2019'dar itibare şiddet sahneleriyle tartışılan, müziğiyle (Rock and Roll Part 2) gündem olan başrolünde Joaquin Phoenix’in oynadığı Joker, rekorları alt üst etti.  Tüm zamanların en iyi perşembe açılışına ve ekim rakamını ulaşan film, 18 yaş sınırı olan filmler arasında da zirveye yerleşti.
  • 3

    Şimdiden IMDb tüm zamanların en iyileri listesine  girmeyi başaran anti kahraman filmi, ABD'de ulaştığı 247 milyon dolar ve dünya genelindeki 737.5 milyon dolar hasılat rakamıyla Nolan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Batman Başlıyor (Batman Begins/2005) Kara Şövalye (The Dark Knight/2008) ve Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises /2012) filmlerini geride bıraktı. 

  • 4
    Joker, 3 haftada elde ettiği gişe rakamıyla 18 yaş üstü filmler arasında The Matrix Reloaded'ı (742 milyon dolar) geride bırakarak ikincilik koltuğuna oturdu.
  • 5
    Filmin vizyona girdiği 4. haftada, 18 yaş sınırı bulunan yapımlar arasında 1. sırada bulanan Deadpool 2'nin (785 milyon dolar) tahtına oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

  • 6
    Joker'in konusu: 

    Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. 

  • 7
    Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.
  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız