''Gıvracuk ol, sağlıklı gal''

Bartın'da ''3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Haberler 03.10.2012 - 13:17

İldeki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile vatandaşların katıldığı yürüyüş, İl Sağlık Müdürlüğü önünden başladı.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların dikkatini harekete ve yürümeye çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, yürüyüş sloganının, Bartın'da 'kıvrak olma' anlamına gelen ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' şeklinde belirlendiğini söyledi.

Bu sloganla sağlık yürüyüşünün önemine dikkat çekmek istediklerini aktaran Demir, şunları kaydetti: ''Ülkede ve dünyada görülen hastalıkların bir çoğu şişmanlıktan kaynaklanıyor. Bunu önlemenin yolu da günde yarım saatlik düzenli yürüyüşten geçiyor. Her gün 30 dakika yürümek, fazla kiloların verilmesine ve ideal kilonun korunmasına yardımcıdır. Yüksek kolesterol seviyesini düşürmeye önemli ölçüde katkı sağlar, kemikleri güçlendirir ve stresle başa çıkmaya yardımcı olur.''

Öte yandan Konya'da yapılan ''Sağlıklı Yaşam'' temalı yürüyüşe, bedensel engelli milli sporcu Ömer Faruk Gönül de tekerlekli sandalyeyle katılarak, destek verdi. Etkinlikte, katılımcılara elma ve su dağıtıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız