Kızamık salgını uyarısı (DSÖ: Kızamık vakaları üç kat arttı)

Dünya Sağlık Örgütü küresel kızamık salgını uyarısı yaptı. Hastalığın giderek artan bir hızla yayıldığını söyleyen uzmanlar, kızamık vaka sayısının dünya çapında geçen yıla oranla üç kat arttığını açıkladı.

Haberler NTV Haber 30.08.2019 - 11:22

Arşiv
2019 yılının başından beri dünya çapında 364 bin kızamık vakası tespit edildi. Rapor edilmeyen vakaların sayısının ise 7 milyona yaklaştığı ifade ediliyor.

Gelişmiş ülkeler dahil dünyanın tüm bölgelerinde kızamık vakaları artıyor. Doktorlar, aşılama oranlarının her geçen gün düştüğüne dikkati çekiyor.

En fazla kızamık vakası görülen üç ülke ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Madagaskar ve Ukrayna. Avrupa genelindeyse son 6 ayda 90 bin kişide kızamık görüldü.

Aşı ile engellenebilen bir hastalık olan kızamık sebebiyle 2017 yılında 109 bin kişi hayatını kaybetmişti.

VİDEO: DSÖ'DEN AVRUPA'DA KIZAMIK SALGINI UYARISI (09.02.2019)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız