Yoğun bakımda 16 hastayı öldürdüler

Uruguay, ölüm melekleri adı verilen olayla çalkalanıyor. 2 hastabakıcının yoğun bakımdaki hastalara aşırı doz morfin vererek öldürdükleri ortaya çıktı.

Haberler NTV Haber 19.03.2012 - 16:24

Biri özel diğeri devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinde çalışan 2 hasta bakıcı, çıkarıldıkları mahkemede tam 16 kişiyi öldürdüklerini itiraf etti.

Hastabakıcılar ifadelerinde, birçok kişiyi öldürmek için ilaç verdiklerini itiraf ettiler. Biri beş diğeri de 11 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Davada bir hemşireyse delilleri gizlemekten suçlu bulundu.

Öldürülenlerden bazılarının tedavisi mümkün olmayan hastalıklardan mustarip olduğu belirtilirken polis, hepsinin durumunun ölümcül olmadığını tahmin ediyor.

Hastalara yüksek doz morfin vererek öldüren hastabakıcıların avukatları da müvekkillerinin insani nedenlerle hareket ettiklerini söyledi. Avukatlar, müvekkillerinin bu olayları, hastalara merhamet ettikleri için yaptıklarını ileri sürdü.

Hasta bakıcılar, 16 kişiyi öldürdüklerini söyleseler de yetkililer bu sayının daha yüksek olabileceği görüşünde.

İhbar üzerine ortaya çıkan davayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız