‘Damdaki Kemancı’ Zorlu'da (İlk yerli müzikal)

Yılların eskitemediği, kült Broadway müzikali Damdaki Kemancı (Fiddler on the Roof), yeni yılda Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşacak.

Haberler 06.12.2017 - 17:07

Oyuncu Binnur Kaya ve devlet tiyatrolarının önemli isimlerinden Mehmet Ali Kaptanlar’ın başrollerini paylaştığı müzikalin ilk sahnelemesi, 2, 3, 25 ve 26 Ocak 2018’de, Drama Sahnesi’nde gerçekleşecek.

“Sütçü Tevye” öykülerinden uyarlanan, Broadway’de en uzun süre sahnelenen 15 eserden biri olarak kayıtlara geçen Damdaki Kemancı müzikali, 2018’de Zorlu PSM prodüksiyonuyla Zorlu sahnesine çıkıyor. Broadway yapımı ile 10 dalda aday gösterildiği Tony Ödülleri’nden 9’unu kazanmayı başaran müzikal, Türkiye’de ilk kez Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 1969 yılında sahnelenmişti.

Damdaki Kemancı’nın çocukluğundan beri çok sevdiği eserlerden biri olduğunu belirten Binnur Kaya, müzikali “Hangi zamanda, hangi yüzyılda sahneye konulursa konsun; oynaması da, izlemesi de insanı derin duygulara götüren, etkisinden çabuk kurtulmanın mümkün olmadığı eserlerden biri” olarak tanımlıyor.

Mehmet Ali Kaptanlar ise Damdaki Kemancı’nın adını duyduğunda bile heyecanlandığını anlatırken, Dünyada ve ülkemde güzel ve hoş ezgiler yeşersin Damdaki Kemancı gibi…” mesajını paylaşıyor.

Binnur Kaya
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız