Yeni solucan türüne Jeff Daniels'ın ismi verildi

Kült film Arachnophobia'da (Örümcek Korkusu) tarantulaları öldüren Ross Jennings karakterine hayat veren Jeff Daniels, bu filmden alınan ilhamla yeni keşfedilen bir solucanın (tarantobelus jeffdanielsi) isim babası oldu.

Haberler 21.01.2022 - 15:58

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

California Üniversiresi'nden bilim insanları, tarantulaları içten dışa yiyerek öldürün bir solucan türünü keşfetti. Söz konusu solucana, Hollywood yıldızı Jeff Daniels'ın adı verildi. tarantobelus Jeffdanielsi isminin, Daniels'ın 1990 yılında kasabadaki örümcek istilasını konu alan Arachnophobia filminde canlandırdığı; tarantulaları öldüren Ross Jennings karakterden ilham alındığı açıklandı.

66 yaşındaki oyuncu, örümceğe adının verilmesi konusunda "Yeni bir nematod türüne benim adımın verildiğini ilk duyduğumda, 'Neden? Bir benzerlik var mı?' diye düşündüm. Dürüst olmak gerekirse, bana ve Arachnophobia'ya olan saygılarından ötürü onur duydum. Beni gülümsetti" yorumunu yaptı.

Koloni fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız