Sınıra 'seyyar duvar'

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyünde, sınır güvenliği için istenildiğinde taşınabilen seyyar duvar örülüyor.

Haberler Anadolu Ajansı 27.04.2014 - 13:11

Suriye'ye sınırındaki köyde sınır ihlalleri ve kaçakçılığın önüne geçmek için başlatılan çalışma kapsamında 30 santimetre kalınlığında ve 3 metre genişliğinde betondan duvar örülüyor.

İlişkili Haberler


Yaklaşık bin 200 metre uzunluğunda olması planlanan duvarın, 9 ton ağırlığında ve taşınabilir özelliğe sahip olacağı bildirildi.

Uygulama, Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Atme kasabasında belli bölgelerde hayata geçirilirken, Kuşaklı köyünde 2 gün önce başlayan çalışmalarda şimdiye kadar 150 beton blok yerlerine konuldu.

Hazır beton duvarların, istenildiği zaman kaldırılarak taşınabilir özellikte olduğu belirtilirken, bu sayede sınır hattı boyunca her türlü sıkıntının önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız