Japonlardan saydam balık

Japon bilim adamları, bilimsel deneylerde kesilip biçilmesini engellemek amacıyla saydam Japon balığı üretti.

Haberler 29.12.2009 - 12:33

Japonya'nın Mie Üniversitesi'nden Biyoloji Profesörü Yutaka Tamara, balığın kalbinin, beyninin ve diğer organlarının dışarıdan görülebildiğini, pulları ve derisinin renksiz olduğunu belirtti.

İlişkili Haberler


Aynı amaçla 2007'de iç organları dışarıdan görülebilen saydam kurbağa "üreten" Hiroşima Üniversitesi'den Profesör Masayuki Sumida ve ekibi ise bu kurbağaları toplu olarak üretim sürecine başladıklarını söyledi.

Laboratuvarların ve bazı okulların saydam kurbağaları kısa süre içinde yaklaşık 75 avroya satın alabileceğini belirten Sumida, kurbağaların yurt dışına da satılacağını ifade etti.

Şeffaf kurbağayı, normalde toprak rengi olan esmer Japon kurbağasının çok ender görülen akşın türünün üzerindeki genetik değişikliklerle üreten bilim adamları, denek kurbağayı incelemek üzere kesip biçmeye gerek kalmadan yaşamı boyunca organlarını gözlemleme olanağı sağlayan bu teknik sayesinde araştırmacıların aynı zamanda toksinlerin kemikleri, karaciğeri ve diğer organları nasıl etkilediğini kolayca inceleyebileceklerini belirtmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız