Haftanın filmleri

Bu hafta dördü yerli, ikisi yabancı 6 film vizyona girdi.

Haberler 07.10.2016 - 11:25 Son Güncelleme : 07.10.2016 - 11:28

  • 1

    'TRENDEKİ KIZ'

    HER ROMAN UYARLAMASI İYİ MİDİR?

    Bazı yakın tarihli çoksatan romanların Hollywood yapımcılarının elinden kurtulamayacağını daha yayınlandığında anlarsınız. Paula Hawkins’in 2015 tarihli aynı adlı romanının başına gelen de bu. 2011’de çektiği “The Help”le sayısız ödül ve övgü kazanan Tate Taylor, kadın ruhundan anladığını, kadın oyuncularla rahat çalışabildiğini göstermişti. Bu kez de başrolde kadınlar var. Örneğin, çok sevdiğimiz Emily Blunt. Boşanma depresyonunda, kendini alkole vermiş, trenlerde her gün aynı günü yaşıyor. Gıpta ile baktığı evli bir çiftin “huzurunu kaçıran” olay gerçekleşiyor sonra. Yine bir “kayıp kız” var anlayacağınız. Benzetmemiz boşa değil,
    David Fincher’ın 2014’te sinemaya uyarladığı “Gone Girl” romanıyla karşılaştırılan bir iş sözkonusu. Ancak izlenimler, “Trendeki Kız”ın “Gone Girl”den birkaç gömlek aşağıda kaldığı yönünde.
    (BEKLENTİ-METRE: 5 ÜZERİNDEN 2,5) 

    'TRENDEKİ KIZ' FRAGMAN İZLE

  • 2

    'YOK ARTIK 2'

    GERÇEKTEN Mİ?

    Şimdi burada “kaba komedi” diye yazacağız olmayacak. Belaltı muhabbetlerin gırla gittiği, el kol ve söz hakaretlerinin havada uçuştuğu bir film diyeceğiz, yine karşılığını bulmayacak. Karikatürist Serkan Altuniğne senaryoyu gerçekten böyle mi yazdı, birbirinden değerli oyuncular bu sahnelerde gerçekten oynadı mı, onu da bilemiyoruz. Ama şöyle bir gerçek var ki ilk film bir şekilde tutmuştu dolayısıyla devamı yapıldı. Muhabbet bu kez taksi yerine berber dükkanında dönüyor. Onlar anlattıkça hikayelerdeki karakterler ortalığa saçılıyor. Zafer Algöz, Şebnem Bozoklu, Şahin Irmak, Onur Buldu gibi değerlerine rağmen, anlaşılan bugünlerde yerli komedi deyince kimse, “kalite aramıyor”. Buna seyirci de dahil.
    (BEKLENTİ-METRE: 5 ÜZERİNDEN 2)

    'YOK ARTIK 2' FRAGMAN İZLE

  • 3

    'BAYRAM ABİ'

    BİZE LAYIK GÖRÜLEN..

    “Yok Artık 2” için yazdıklarımızı tekrar etmeyelim. Ama “Bayram Abi” aynı “eğlence”yi daha az ünlü ama gayet yetenekli bir kadroyla kotarmış. O kadar zorlamaya gerek yok yani..
    (BEKLENTİ-METRE: 5 ÜZERİNDEN 2)

    'BAYRAM ABİ' FRAGMAN İZLE

  • 4

    'PAMUK PRENS'

    BA BA BA BA BA..

    Taş Fırın erkeği repliklerinin efendisi Tamer Karadağlı, kendisini oynadığı “Pamuk Prens”le karşımızda. Karadağlı’nın “Çocuklar Duymasın”da canlandırdığı karakterin dışına çıkamadığını düşünenler, hatta açık söyleyelim, antipati duyanlar bu filmi izlemeyecektir sanırız. Ama Birol Güven ile birlikte aslında içinde bir miktar zeka barındıran bir iş yapmışlar. Herkes kendini oynuyor. Güven, Karadağlı’yı filmde oynatabilmek için yapımcılarla pazarlık yapan bir sinemacı. Karadağlı bildiğiniz gibi ama kendi persona’sıyla dalga geçiyor ki bu önemli. Hatta film gerçeklerden yola çıkmayı o kadar kafasına koymuş ki Karadağlı filmde, eski eşiyle yeniden evleniyor! Dediğimiz gibi fikir çok kötü değil, ama “Çocuklar Duymasın”ın rüzgarının estiği bir dönemde çekilse daha iyi olabilirdi..
    (BEKLENTİ-METRE: 5 ÜZERİNDEN 2)

    'PAMUK PRENS' FRAGMAN İZLE

  • 5

    'PETE VE EJDERHASI'

    ASLINDA ÇOCUK FİLMİ DEĞİL..

    Ejderhalar malum, “Game Of Thrones”tan önce de beyazperdede vardı ama son dönemde daha bir popüler oldular. David Lowery’nin yeniden çevrim’i “Pete ve Ejderhası” kabul edelim, bu son dönemde ayakları yere basan ender işlerden. Tabii bir ejderhanın ayaklarının yere sağlam basması için sağlam bir senaryo gerekiyor. 1977 tarihli filme kıyaslarsak, Lowery’nin senaryoya yerinde dokunuşlarla belli oranda çağdaşlık getirdiğini söylemek mümkün. Üstelik yılların Robert Redford’unu farklı bir yapımda karşımızda görmek de güzel. Dememiz o ki, çocuk filmi değil bu. Çocukken sahip olup sonradan kaybettiğiniz naif duygulara dokunmaya yönelik bir çaba sadece.
    (BEKLENTİ-METRE: 5 ÜZERİNDEN 3)

    'PETE VE EJDERHASI' FRAGMAN İZLE

  • 6

    “CANIM KARDEŞİM BENİM: UZAYLILAR MI GELMİŞ”

    ETRAFTA ÇOCUK MU KALDI?

    2 yaşındaki bebelerin tablet kullandığı bugünlerde okul öncesi çocuklara hitap etmesi umulan bir animasyon film. Gayet zarif bir düşünce, seslendirme kadrosu da kaliteli isimlerden oluşuyor. Ama birbiriyle rekabet halindeki Mine ve Müge kardeşlerin macerasını tavsiye edebileceğim bir çocuk şahsen ben tanımıyorum.

    (BEKLENTİ-METRE: 5 ÜZERİNDEN 1,5)

    “CANIM KARDEŞİM BENİM: UZAYLILAR MI GELMİŞ” FRAGMAN İZLE

    Eleştiri ve görüşleriniz için Orkan Şancı iletişim: 
    orkansanci@gmail.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız