Jim ve Hunter Biden'a yeni suçlamalar

Yeni çıkan bir kitapta, ABD Başkanı Joe Biden’ın kardeşi Jim ve oğlu Hunter’ın siyasi nüfuzlarından faydalanarak şirket almaya çalıştıkları iddiasında bulunuluyor.

Haberler 22.09.2021 - 08:22

  • 1

    ABD Başkanı Joe Biden’ın erkek kardeşi Jim ve oğlu Hunter’ın, başkanın siyasi nüfuzunu kullanarak kar ettiklerini öne süren yeni bir kitap, ailenin başını ağrıtacağa benziyor.

  • 2
    Yazar Ben Schreckinger Biden’lar: First Ailenin İktidara Yükselişinin 50 Yılı adlı kitabında, Biden’ların bir iş arkadaşının “Kardeşi Jim’in işi, ailenin iyi bir hayat sürmesini sağlamak” ifadelerine yer verilirken, oğul Hunter Biden’ın daha sonra amcasının yanına katılarak bu işe yardımcı olduğu belirtiliyor.
  • 3
    Amerikan New York Post'ta bir bölümü yayımlanan kitapta, Joe Biden’ın siyasi kariyer basamaklarını tırmanırken, oğul Hunter ve amca Jim Biden ile arkadaşları Anthony Lotito’nun 2006’da serbest yatırım fonu işine nasıl girdiği ve Joe Biden’ın siyasi gücünü nasıl kullandıklarını anlatılıyor.
  • 4
    Kitapta, Lotito’nun, Jim ve Hunter Biden’ın şirketi satın almak için arkasından iş çevirdikleri ve eski ortaklarının siyasi bağlantılarını kullandıkları iddiasıyla 2007’de açtığı davanın detayları da yer alıyor. Yazar, Biden’ın ikinci kez başkan adaylığını açıklamasından önce uzlaşmayla sonuçlanan davada, Lotito’nun, Biden’ların eski senatörleri de dahil ederek hukuki süreci etkilemeye çalıştıkları iddiasını aktarıyor.

  • 5
    Kitapta, başkanın kardeşi Jim Biden’ın satın almak istedikleri Paradigm şirketi yöneticilerinden birine yatırımcılar konusunda kaygı duymaması gerektiğini söyleyerek, “Dünyanın her yerinde Joe Biden’a yatırım yapmak isteyenler var” dediği anlatılıyor.

  • 6
    Ayrıca Schreckinger, Hunter Biden’ın amcası Jim’in para arayışını örnek aldığını vurguluyor. Öte yandan Schreckinger’in konuştuğu şirket yöneticilerinin, Hunter Biden’ın iş saatleri ve sonrasında kokain kullandığı yönündeki iddiaları da kitapta yer alıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız