'Başbakan neden samimi olmadığımı açıklasın'

Yeni anayasa için çalışmaların seçimlerden sonra mı yoksa şimdi mi başlayacağı tartışılırken Başbakan Erdoğan’ın samimi olmamakla itham ettiği Kılıçdaroğlu, neden samimi olamayacağını sordu.

Haberler 26.09.2010 - 14:02

Referandumda Anayasa’nın kimi maddelerinin değişmesi için “evet” çıktıktan sonra siyasi parti liderleri Anayasa’nın tamamen değişmesi için gelecek yıl yapılacak genel seçimleri beklemeye gerek olmadığını söyledi.

Dün gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri ile bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Anayasa değişikliğinin genel seçimlerden sonra olabileceğini belirtip, hemen değiştirelim diyenleri samimi olmamakla suçladı.

Erdoğan’a yanıt ise gecikmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin samimiyetsizliğini açıklaması için Başbakan’a seslendi.

Kılıçdaroğlu ayrıca Anayasa değişikliği için kimsenin kendilerinin ellerinden tutumadığını da belirtti.

CHP lideri, "Karşılıklı gelerek oturalım ve uzlaşalım. Yeni bir sayfa açtık samimiyetimize güvensin" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız