Simavi Ödülleri'nde Orhan Pamuk kavgası

Sedat Simavi Ödülleri dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "Masumiyet Müzesi" adlı programıyla ödüle layık görülen Demet Haselçin ödülünü alırken tepki gösteren eleştirmen Sadık Albayrak ile protestosunu bitirmesini isteyen bir izleyici arasında kavga çıktı.

Haberler 26.12.2012 - 09:29

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen ''Sedat Simavi Ödülleri'' düzenlenen törende dağıtıldı.

Erinç, "Türkiye’de herkesi terörist diye yargılamak ve bu iddia nedeniyle tutuklamak doğal bir görüntü oluşturmaya başladı. Özellikle uzun tutukluluk sürelerinin ceza infazı dönüşmüş olduğu bir süreçte yaşıyoruz" diye konuştu.

Gazeteci Utku Çakırözer, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "Suriye Devlet Başkanı Cumhuriyet’e konuştu. Esad: Keşke düşürmeseydik" başlıklı söyleşiyle "Gazetecilik Ödülü"ne layık görüldü.

Televizyon dalında ise "Masumiyet Müzesi" adlı programıyla Demet Haselçin ödül almaya hak kazandı. Bu sırada izleyiciler arasında ayağa kalkan, Gazeteci-Eleştirmen Sadık Albayrak, "Masumiyet Müzesi" kitabının yazarı Orhan Pamuk'u kastederek "Savaş kışkırtıcısı bir yazarın eserinin ödüllendirilmesini kınıyorum" diye bağırdı.

Albayrak ile protestosunu bitirmesini isteyen bir izleyici arasında kavga çıktı. Kavga salondakiler tarafından ayrıldı.

Gerginliğin sona ermesiyle birlikte tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız